lördag 30 januari 2016

kycklinggryta med medelhavssmaker

Det blev vilodag, Emma fick förhinder och undrade om vi kunde träna imorgon istället. Det är mycket roligare att träna tillsammans med någon och kroppen är lite trött så det passade bra med vila. Jag gick en promenad in till stan på förmiddagen och kikade i tre butiker, det var allt jag orkade med. Jag kom på att januari är precis värdelös månad att shoppa i, det finns inget kul så jag gick till ICA och köpte purjolök till dagens middag som jag glömde när jag var på Maxi häromdan.

Jag har cyklat en sväng till Intersport också och äntligen köpt ett par skalbyxor. det var lite dåligt med ofodrade byxor men det fanns ett par på barnavdelningen. Nån gång ska det väl vara en fördel att vara kort så dom passade bra, ännu en fördel är att det alltid är billigare med kläder på barnavdelningen! :) Sen har jag lagat middag, superlätt och gott blev det. Jag kom in på Icas studentblogg häromdan där jag hittade det här receptet!
Kycklinggryta med medelhavssmaker
500g kycklingfilé
1/2 purjolök
1 liten burk oliver 
1/2 burk soltorkade tomater, strimlade
1 liten burk creme fraiche 
smör/olja att steka i 
salt, peppar

Strimla kycklingfilé och purjolök. Bryn kycklingen på medelhög värme tills den börjat få färg och tillsätt sedan purjolöken och låt den steka med några minuter. Tillsätt creme fraiche, oliver och tomater och låt grytan puttra i 10-15 min. Servera grytan med tagliatelle och sallad. 

Jag hade inga oliver i för jag har inte lärt mig att gilla det än. Man kan säkerligen stoppa ner det mesta i grytan men nu gjorde jag så som det stod och det blev väldigt trevligt. Lättlagat och gott! :) ibland tryter fantasin och då kan en sånhär maträtt inspirera en väldigt mycket och egentligen behöver du inte ens ett recept men det är bra att det finns så man kan få idéer! 

Inga kommentarer: