torsdag 18 februari 2016

svinjobbig wod + ledig dag

Ledig dag, jag tog hyfsad sovmorgon till 8:15 iaf och försökte äta min gröt långsamt och slöade mig lite. Sen gav jag mig ut på en promenad, jag gick först förbi solariet då jag är så sjukt blek och sen gick jag min runda längs älven :) Solen har visat sig i två dagar nu när man suttit i skolan så idag var det såklart mulet... och nu snöar det igen... Sen har jag mest tagit det lugnt, gjorde min laxbiffar igen (som vanligt när jag kommer på något lätt och gott så äter jag det tills jag kräks) och har sovit lite middag. Kroppen har varit sjukt trött, jag tror den började slappna av igår för kursen är klar så bördan på axlarna lättade och sen var det ett hårt träningspass igårkväll. 

Jag var supertaggad för kvällens pass, tills jag fick reda på att mina kompisar som skulle på samma pass inte kunde gå... Så jag bokade om till 18-passet så jag slapp vänta ännu längre och det blev ett riktigt kul pass! :) så jag är väldigt glad att jag tog mig iväg för jag var nära på att avboka! Men jaaa, det är inte riktigt min grej att skita i träningen och trots att jag är trött i kroppen så blev det ett bra pass. Vi körde : 
uppvärmning: 
5 burpees + airsquat på resterande minut
5 burpees + situps på resterande minut 
5 burpees + pushups på resterande minut
x2 
Bänkpress 5-5-5-5-5
samma vikt genom alla fem arbetssätt, jag körde på 35 kg vilket gick bra. 
Metcon on time: 
15-14-13....4-3-2-1
KB-sving 24/16
Burpees
Du ska alltså först göra 15 Kb-svingar och sen 15 burpees sen räknar det neråt så 14, 13 osv ända ner till en repetition. Det låter inte så jobbigt, men tror mig - det var riktigt jobbigt. Mest mentalt jobbigt, men jag har börjat lära mig att försöka hitta ett jämnt tempo från start och hålla det, jag hör coachernas tips i huvudet hela tiden, jobba hela tiden, hellre långsamt än vila, låt kroppen jobba hela tiden. Så jag bara matade, tog några sekunders paus innan nästa omgång med KB-svingar och tänkte bara att nu är det inte så många rundor kvar, ner upp ner upp på burpees, vila inte - det kan du göra när du är klar. När jag hade ett x antal rundor kvar, kan kanske varit sex rundor så stod tiden på 13 minuter och jag tänkte, jag kanske hinner klart till 15 minuter, det vore riktigt bra! Och ja, så retfullt - tiden blev: 15,05. Men ändå sjukt nöjd, jag körde på Rx-vikt och blev klar först av alla på passet, jag vet att man inte ska jämföra sig så med andra men så kul att för en gångs skull vara först - det händer inte allt för ofta :) jag strechade faktiskt 20 minuter efteråt, för min ländrygg tog mycket stryk så hoppas att det inte kommer kännas alldeles för mycket imorgon. 

Mycket selfies nu, men jag har inte hunnit vara ute i något fint väder och fota och jag är lite halvdålig på att filma när jag väl köra själv. Men tycker det är så tråkigt utan bild och jag ser iaf glad ut. Jag gillar för övrigt den här tunikan väldigt mycket :) folk tycker att jag är finklädd när jag har den, för mig är det typ myskläder att ha en tunika och leggings ;) 

Inga kommentarer: