lördag 19 september 2015

fredagsfys och lördagsfys!

Yeeey! Halsen höll för träning så det har blivit träning både igår och idag :) så lycklig, det känns verkligen som jag har hittat rätt och jag är så himla glad att jag vågade prova på crossfit trots gymmet ligger fem km bort! Igår var jag på fredagsfysen då vi gjorde en stegrande marklyft-serie och sen gjorde vi en  rolig team-metcon. Vi gjorde rätt många marklyft, jag kommer inte ihåg om jag fick upp 90kg eller inte, haha! Men en tvåa på 80kg minns jag! Jag vill fortfarande utvecklas och bli starkare i marklyft, men just nu är det inte prio ett, nu vill jag lära mig så mycket som möjligt om alla andra övningar och bli bättre på det som är mina svaga punkter :)
Team metcon, så många varv som möjligt på 15 min:
20 situps med medicinboll 
20 burpees med high five till din kompis
20 wall ball till din kompis
20 over under din kompis, hoppa över och kryp under. 
Riktigt roligt och svettigt! :)

När jag cyklade hem kom jag på att jag hade ingen mat klar hemma och jag orkade inte direkt laga nån, så jag svängde förbi thaistället. 10 min senare var jag hemma med varm thaimat, så värt! Jag körde på paneng-curry med kyckling, fortfarande väl tilltagen portion men blev bara två mot förra veckans då det blev fyra portioner, haha! Jag gillade Pad thaien bättre faktiskt, men man måste ju testa lite olika nu i början :) sen var jag JÄTTETRÖTT och gick och la mig strax efter nio, läste en stund i boken och sen skulle jag sova, så skönt! jamen eller hur, jag kan inte somna. totalt omöjligt. efter ett tag så gör jag det i alla fall och vaknar halv fem. SERIÖST. på en lördag. en timme försöker jag somna om, det är precis omöjligt, så jag tar upp boken igen och läser en halvtimme men har ingen ro till det så ger mig ut på morgonpromenad. lika fin och stilla lördagmorgon som förra veckan, underbart :)

Kl 11 var det dags för träning. En lördagswod var ihopsatt för oss som ville och jag går gärna på anordnade pass nu i början för min fantasi är så dålig, och det är bra när nån kan kolla tekniken :) så vi var ett gäng på 11 pers som kämpade oss igenom lite front squat med paus(4-4-2-2-2) och sen körde vi en team metcon - att jobba i par är väldigt kul, ofta jobbar bara en åt gången så då hinner man vila lite och så pushar man sig lite extra för att man är på lag med nån och då vill man inte slöa! Vi gjorde 2 varv av:
30 armhävningar
30 cal rodd
30 box jump over
60 SDHP (Sumo deadlift high pull) 
60 wall ball
Vi skulle hinna klart på 23 min, vilket vi gjorde, strax under 20 så det kände jag mig nöjd med. man delade upp antalet reps hur man ville, men vi delade så man fick köra lika mycket av allting. Den var sjukt jobbig men det är så kul! Man mår så himla bra efteråt :) om man inte är intresserad av att läsa vad vi tränar så behöver man inte läsa, det är mest för min egen skull så jag vet vad jag har gjort :)

Dagens morgonpromenad

Inga kommentarer: