lördag 12 september 2015

frisk morgonluft!


mina nya tights från Röhnisch som jag fick av mamma o pappa i födelsedagspresent! min nya tröja från Kari Traa. min gamla vindjacka från Peak hänger i, tror den är 6 år gammal nu och är fortfarande i rätt bra skick. hyfsat nya skor från Asics som jag har gått in nu :) 

Hejhej! Det är lite bättre i halsen, men inte helt bra. Men jag gav mig ut på en morgonpromenad trots allt, lite frisk luft kan ju inte vara dåligt :) alltså, den här stunden en lördagmorgon när allt ligger helt stilla - det är helt fantastiskt! det är tur att man är morgonpigg så man kan gå ut och njuta av dom ögonblicken. det är så fint här uppe. och det var en väldigt fin morgon, men nu har det mulnat på.

efter promenaden så smakade gröten extra gott :) sen gjorde jag mig iordning för att cykla in och nästan hänga på låset när butikerna öppnade kl 10. det är Smakfestival i Umeå den här helgen och det är ett jättetrevligt påhitt men jag var inne en sväng igår efter skolan. det var så mycket folk!! och på lördagar har tydligen bonden nån försäljningsdag här inne i stan, så när jag kom in vid tio så var det jättemycket folk på gågatan in till stan för då sålde dom grönsaker där. jag gjorde mina ärenden fort så jag kunde cykla hem igen :) så jag kom hem och åt lunch, jag köpte hämtmat från ett thaiställe som låg knappt 5 min bort igårkväll och dom gjorde Pad thai med risnudlar, det brukar ofta vara äggnudlar och dom kan jag inte äta så jag provade den rätten, jag har aldrig ätit den innan. jag glömde fota men det var så mycket mat (som vanligt när man beställer thaimat) så jag fick totalt fyra portioner!! så det åt jag till lunch idag med, lika gott då :) jag kommer köpa mat där fler gånger, jag älskar thaimat och om man får så mycket mat så tjänar man ju på det :) jag har svårt att få till smakerna när jag lagar själv. 

nu har jag varit på Maxi en sväng. jag skulle kunna gå där inne en halv dag typ! så nu klarar jag mig nog ett par dagar till i matväg :) jag har redan fyllt frysen med ett antal matlådor. och igår bakade jag för första gången sen jag flyttade hit (jag räknar inte att göra proteinbollar som bakning, det är mer röra ihop och rulla så är det klart!) och jag gjorde havrerutor. dom är så goda! den här gången väntade jag med att bre på chokladen så den la sig som ett fint täcke på kakan. jag väntar dock fortfarande på mina plåtar jag beställt, hoppas dom dyker upp snart! jag vill baka pizza :) 

en till bild från morgonens promenad! 

Inga kommentarer: