lördag 8 augusti 2015

middag på Table 20

Hejsan! Igår var det en fartfylld dag med mycket saker inplanerade och idag har jag absolut ingenting inplanerat och det känns rätt skönt, speciellt nu när det regnar.

Det blev en tur till Kalmar slott tillsammans med min farmor, dom har en utställning från National geographic som hon frågade om vi kunde gå och se ihop. och det ville jag mer än gärna, för så fort jag läste om den i tidningen så kände jag att den måste jag se! Det var många fina bilder, många bilder som fick en att tänka till och många som fick en att känna att man har världens tråkigaste liv för jag är inte kompis med bergsgorillor eller bergsklättrar på livsfarliga klippor. Men jag är inte så mycket för det extrema , jag nöjer mig med att kolla på när andra gör sånt :) Vi tog även en egen rundvandring i de övriga rummen på slottet och läste lite om slottets historia och om kungarna. det är pinsamt vad lite man vet om ens egna stad och slottet som är Kalmars kännetecken , jag skulle kunnat gå runt där hela dagen om jag velat. men snart får jag en ny stad att utforska, det ska bli kul och spännande.

Efter slottet så cyklade jag ner till Jutnabben för jag visste att mamma var där o solade, så jag tog mig ett dopp och solade mig torr. sen blev det faktiskt träning trots allt, jag lyckades få med min bror så jag följde inte mitt schema till punkt o pricka men vi körde på ungefär det jag skrivit ner. kul att träna tillsammans med nån, det har jag inte gjort på evigheter. så vi fick till ett bra benpass!

Kl 19 var det dags för middag med Anna. äntligen hittade vi en dag som passade oss båda, det är inte lätt när man jobbar som man gör. vi hade bokat bord på Table20 för vi ville inte sitta vid Larmtorget när det spelades massa musik och vi har alltid varit nöjda där innan och det var vi även igår. man får så mycket mat så man orkar ju bara äta varmrätt :) men det kanske är bra?! jag åt oxfiléspett med klyftpotatis, grönsaker och bea - det var gott! Tanken var att vi skulle gå och kolla på Thomas Stenström, men strax innan kl 22 så började det regna och vi hade ju inte direkt några regnkläder med oss så vi gick till Krögers och drack strawberry daquari istället. Strax efter elva så cyklade vi hem, det kändes lagom och skönt. det är kul med stadsfest - att det händer lite men det gör ju så allt folk från hela kommunen hittar ut ur stugorna och alla hänger i Kalmar under den här och nästa helg, det är alldeles för mycket folk för min smak. det är kö överallt, det är framförallt väldigt konstigt folk ute så jag kände mig mer än nöjd när vi tog cyklarna hemåt :) det var en mycket trevlig o mysig kväll tillsammans med Anna.

eftersom det inte blev så sent eller mycket alkohol igår så tänkte jag träna mitt överkroppspass i eftermiddag, jag hoppas att regnet kan stilla lite så jag slipper bli dyngsur när jag cyklar. jag har varit sugen på att åka in och se Måns Zelmerlöw ikväll men jag anar att hela kommunen kommer göra det också och stora folksamlingar är inte riktigt min grej... Så vi får se, jag känner mig inte alls sugen på att dricka , jag har väl fått min årliga dos nu ;)

Jag passar på att använda den här klänningen så länge jag kan, det är inte riktigt en klänning att ha på sig på vintern. Den är så fin! 

Finaste Anna med ett glas rosé  på Table 20. 

Min mat: oxfiléspett med grönsaker, klyftpotatis och chilibea. Det såg inte så värst gott ut, men det är tur att man inte bara äter med ögat ;) 

Inga kommentarer: