tisdag 18 augusti 2015

morot och bananmuffins

Här kommer ett till mellanmålstips, recept är hittat på bakasockerfritt av en slump bara, för hon har väldigt mycket recept!

MOROT- OCH BANANMUFFINS

200 g banan
50 g finriven morot
2 ägg
3/4 dl pofiber
3 msk riven kokos
2-3 msk sötströ
2 msk kokosmjöl
2 msk olja
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver

Mixa samman banan och ägg.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner äggvisp, olja och morot. 
Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 min. 

Mina reflektioner: jag hade rapsolja första gången men det blev sådär men kom sedan på att använda kokosolja. Jättebra resultat. Små muffinsformar ger fler muffins ;) Vissa gånger blir dom väldigt saftiga och goda, ibland lite torrare men det är ett väldigt trevligt och gott mellanmål och kombinationen banan och morot låter kanske inte så god men det är den faktiskt! Och eftersom jag är glutenintolerant så har jag alltid pofiber hemma, väldigt bra att baka med när man gör morotskaka och liknande så det här är standardingredienser hemma hos mig. 

En liten uppdatering om dagen också: 
Ett frisörbesök imorse, jag kom på  förra veckan att jag måste fixa ordning på håret innan jag åker iväg. Så nyfärgat och klippte av en bra bit, känns fräscht! Sen snabbis in till stan för att köpa smink som tagit slut.. Hem och äta lunch och packa lite till, inte lika effektiv idag men det är mycket smått kvar nu och sånt som jag fortfarande använder. Nya tag imorgon, då blir det nån vända till vinden igen. Sen har jag varit hemma hos mormor och morfar på middag, dom ville så gärna träffa mig och säga önska lycka till. Mysig kväll :) nu hittade jag äntligen Välkomstbrevet på hemsidan! :) det har inte blivit någon träning idag heller, men imorgon tänkte jag ge mig iväg och köra lite. jag har inte latat mig direkt, men man känner sig lite lat när man inte varit där på flera dagar! Jag ska lägga mig snart och läsa i min bok, jag har inte orkat det på ett par kvällarna nu. Ha det! :) 

Inga kommentarer: