måndag 29 juni 2015

lime & kokosbollar + nypotatis i ugn.

Länge sen jag slängde in lite mat här, men jag har inte svävat ut eller testat så mycket nytt den senaste veckan, varit mycket nötfärs, fisk, potatis, kvarg, ägg i vanlig ordning. Jag är fortfarande lite less på kyckling men kände mig lite sugen på grillad kyckling häromdan, jag gillar att göra en sallad med grillad kyckling och ha med till stranden :) sen gjorde jag en matlåde-rensning i frysen förra veckan också så lagade inte speciellt mycket mat.

Men idag har jag gjort:
LIME OCH KOKOSBOLLAR. jag hade samma recept som på citronbollarna men bytte mot lime. minst lika gott, kan inte riktigt säga att den ena bollen är godare än den andra. jag älskar att det här receptet är så lätt och så få ingredienser, att man lätt kan slänga ihop det för man har typ alltid allt hemma :) 

ROSTADE NYPOTATIS MED GRILLRAKET. jag köpte en halv grillraket till midsommar som skulle grillas, men  eftersom jag blev krasslig så har den bara legat i kylen. sen såg jag att bäst före-datumet började närma sig så måste ju göra något med den. jag slängde in den i ugnen tillsammans med nypotatis. och några körsbärstomater. varm tomat är ju så gott. det blev en rätt festlig middag på en gammal måndag, köttet var marinerat, jag hade ju inte läst så noga men när det brände till så läste jag på förpackningen - trippelchili. inte konstigt att det var starkt och jag snörvlade igenom hela måltiden, men gott var det. och varför har jag inte rostat nypotatis i ugnen innan? så jäkla gott. 

Inga kommentarer: