tisdag 21 juni 2016

backintervaller och tacopaj

Hejhej! Igår fick jag hoppa in och jobba ett par timmar, det var rätt skönt för då fick jag något att göra. Efter jag slutat kl 18 så åkte jag bort till Boxen, där det var sjukt mycket folk. Jag fick köra en ordentlig uppvärmning tills en stång vart ledig. Sen blev det: 
1 powersnatch + 1 OHS - 4 x 2 på 27,5 kg 
Hitta en etta för dagen --> 32,5 kg - tangerat PB, kul att den återigen kom upp, failade dock andra försöket. 
Snatch 30 x 1 på 70% av din etta, på tid: 25kg på 3,52 min
5 RFT
12 front rack walking lunges 
9 hang clean 
6 STOH 
jag skalade ner till 30 kg, vilket var tungt för mig. men jag kämpade mig igenom och när jag körde det sista så hade alla typ gått hem från boxen så jag hade plats att köra gående utfall :) det var skönt att röra lite på sig efter jobbet trots att jag var helt slut. man märker att man inte är van vid att jobba längre, det tar lite mer på krafterna än att sitta och plugga några timmar. Men jag tycker att det är kul så inte för den saken skull :) 

Idag blev det backintervaller på morgonen tillsammans med pappa. Jag frågade om han skulle springa idag och hade ställt in mig på distanslöpning för det är det han gör. Men jag har tjatat lite om intervaller, mest för jag tycker att det är roligare att springa än en lång sträcka och så får man vila mycket. Så när han tyckte att vi skulle köra det så sa jag inte emot :) Vi hittade en backe i Svartbäcksmåla som kändes lagom lång och brant så där körde vi 10 st intervaller i bra tempo. De sista tre intervallerna var riktigt kämpiga, det sög verkligen i benen. Plus att det kändes att man gjorde utfallssteg igår ;) Men det gick bra att springa så det lär bli lite fler intervallpass i sommar och det är så skönt efteråt. 

Annars har jag inte gjort så mycket idag, jag har ledig dag så har vilat mig. Men mamma och jag kom på att vi behövde äta middag, så vi slängde ihop en tacopaj. Jag har inte ätit det sen förra sommaren då min ugn i Umeå inte riktigt lämpar sig att laga paj i. Så det smakade väldigt bra :) 

Recept på glutenfri pajdeg: 

210 g glutenfri mjölmix
1 tsk salt 
150 g smör
2 msk kallt vatten 

Blanda mjölmix, salt och smör - gärna i maskin. Tillsätt kallt vatten och blanda allt. Degen ska vara kletig. Därefter lägger du den i pajskalet och trycker ut den, om det är för kletigt ta hjälp av en smörkniv eller sked. Låt pajskalet vila i kyl i 30 min. Förgrädda i 10 min på 200 grader och nagga botten med en gaffel först. Sen när det bara att fylla skalet med det du vill ha, vi hade som sagt tacofärs med ett osttäcke. 

Inga kommentarer: