fredag 31 juli 2015

veckans benpass + massa annat.


Gårdagens pass blev ben, man har en speciell hatkärlek till benpass. nu har jag iofs kört väldigt mycket ben under hela våren så varje pass har varit jobbigt och det har på något sätt blivit lättare och det är med lite mer kärlek man genomför dom nu. nu lägger jag upp min träning själv men jag tar hjälp av allt material jag fått från Sara, jag kollar mina gamla pass och kör samma, väljer ut det jag tyckte var kul och det jag behöver jobba mer på. man kan inte bara träna sånt som är kul, eller kan - kan man väl, men du kan inte förvänta dig några resultat och du kommer knappast bli bättre på armhävningar om du aldrig gör dom! men igår gjorde jag mest roliga saker. jag byggde upp en stege i frontböj. mitt nya mål är att jobba upp lite styrka i just den övningen då jag har problem att köra vanliga böj för min rygg pallar inte det. så nu när jag fått in bra teknik så vågar jag att lägga på lite vikter, sakta men säkert jobbar jag upp styrkan och vikterna på stången. det som är kul är att jag är stark i benen så jag orkar mycket och just nu är det väldigt roligt för det blir PR varje vecka! haha :) igår körde jag en tvåa på 45 kg, det är mycket för mig! Jag har ingen speciell vikt jag vill nå, utan bara jobba upp så mycket jag kan. resten av passet var ett superset med benpress och utfallsgång med vikt över huvudet. sen körde jag en cirkel på 8 min med: box jump, step up, air squat, hopprep. sen avslutade jag med en till cirkel men den var inte på tid, då körde jag squats på bosuboll, 2 chins, enbenshöftlyft på bosu. eftersom det här var i slutet av passet så räckte det gott och väl med kroppsvikt men ibland är kroppsviktsövningar väldigt underskattade, det bränner bra om man kör lite fler reps. 

Sen var jag hos min faster och kusiner på lunch och fika, väldigt trevligt :) på kvällen så fick jag följa med Tove på teater, vi såg sista föreställningen av Tresteg i snedsteg. Jag har alltid velat se en sommarteater så jag tackade ja direkt när hon frågade. Jag har inga andra föreställningar att jämföra med så jag var väldigt nöjd, den var rolig och underhållande. man har hört lite olika men jag skrattade mycket så det var riktigt skoj. 

Bara för att man har semester så ligger jag inte på latsidan. morgonpromenad tillsammans med Johan kl 7:30 blev det idag, så skönt. sen hem och äta frukost, smakar alltid lite bättre efter man har varit ute o rört på sig. sen cyklade jag in till City-gymmet och körde ett överkroppspass. det började sådär, kände mig inte så stark (vilket jag har gjort på alla andra pass den här veckan!:)) men det vände och mina två cirklar tog alla krafter. Så skönt att träna. Jag undrar lite vad jag ska träna när jag flyttar upp till Umeå, jag är nog sugen på att testa crossfit, jag har varit inne på det länge och jag gillade dom passen vi körde på Kroatien-resan. Ja, boende är fixat nu också, en sak mindre att fundera på :) det blev ett långt inlägg - ha en bra dag! 

Inga kommentarer: