torsdag 9 april 2015

morgonpromenad och dagens lunch!

Jaaa, vilodag och det behövdes efter gårdagens pass, så jag behöver inte ställa klockan (vilket jag aldrig gör om jag inte ska upp innan kl 7) och får sova hur läääänge jag vill! Mohahahaha, det är som vanligt. tjugo över sex vaknar jag jättepigg idag! Inte jättekonstigt när jag släckte och hade läst bok till kl 22 :) så jag tog mig en frisk morgonpromenad ner till Jutnabben. satte mig på bryggan och bara njöt, sen gjorde jag några solhälsningar och kände tacksamhet till att jag är frisk och orkar ta mig igenom varje dag, att jag kan gå ner till havet och njuta av det. man får ta tillvara på det lilla i vardagen också. sen traskade jag hem och åt min efterlängtade havregrynsgröt! :)

sen var det dags att städa... jag har skjutit upp en ordentlig städning länge nu, det är sååå tråkigt och mina händer mår så dåligt utav det. Köp handskar säger mamma, jajaja men det tänker jag väl inte på då? :) men det gick fort, jag är effektiv när det gäller så det var klart på knappt en timme. sen ringde jag och bokade fönsterputsning , nu när solen skiner var och varannan dag så skäms jag att kolla ut genom fönsterna - dom är så skitiga! och putsa fönster är ju precis jättetråkigt.. det känns bra, dom kommer redan på tisdag, tjoho! :)

Nu har jag lagat och ätit lunch. jag gjorde en gammal favorit i repris. Kinesisk köttfärsröra har jag döpt den till, vet att jag hittat originalreceptet i en Buffétidning nån gång och då hette den så. Nötfärs och stekta grönsaker rörs ihop med en burk creme fraiche, jag brukar ta franska örter så blir det god smak på det hela. jag åt den tillsammans med potatis och tomater, jag tror jag föråt mig på den här rätten för jag hade glömt bort hur god den var , och lätt att göra! Älskar alla rätter som är goda och lätta att göra, som inte tar så lång tid att göra :) mums, så nu har jag fyra matlådor de kommande dagarna att äta. Snart jobb igen, men har bara ett kort pass idag också :)

Dagens morgonpromenad till älskade Jutnabben. snart är det sommar och då kommer jag hänga här var och varannan dag! :) 

Dagens lunch! Köttfärsröra, potatis, tomat och alfalfagroddar :) mätt och nöjd nu! 

Inga kommentarer: