fredag 8 april 2016

de två senaste träningspassen

Hej hopp! Gårdagen började i skolan, vi hade vår sista labb och har bara en praktisk grej kvar på den här kursen. Efter matlagningen så gjorde vi klart vårt grupparbete och när jag kom hem var jag så trött! Solen sken så jag gick en liten promenad till ICA och sen försökte jag tagga till träning, gick sådär men jag cyklade iväg i alla fall. Som vanligt, när du väl kommit till Boxen så får du en massa energi från alla där! Det var ett roligt pass igår, där vissa saker gick bättre än andra. 

Vi körde ett clean complex:
1 power clean
1 hang power clean
1 hang squat clean
1 front squat 
där vi jobbade upp till en så tung vikt som möjligt. jag kom ganska snabbt upp till 42 kg sen tog det stopp, mina hang cleans har blivit mycket bättre men det ville inte igår, men det var ändå personbästa i hang clean :) 
Torsdagens metcon:
500 m row
5 wall climbs 
30 goblet lunges 20/16 kg
Här var det fullt ös som gällde, jag fick nog en helt okej tid på rodden men jag glömde självklart kolla tiden när jag väl var klar där. Men jag tycker att jag fått till tekniken i rodd bra, jag ror hyfsat fort för att ha korta ben. Sen var det wall climbs, en övning som inte ser så svår ut på pappret men som är väldigt jobbig. Man brukar kunna göra två stycken hyfsat bra och ända in till väggen men igår var ju både bålen och benen slut efter rodd så även om man hade kraft i armarna så kom man typ ingenstans för underkroppen var så tung, så jag gick bara så långt in jag orkade - vilket var halvvägs kanske, haha! Sen utfallssteg vet jag att jag är bra på och kan hålla ett bra tempo så dom matade jag bara och tog igen tiden jag tappade på wall climbs :) min tid blev 5,02 min - vilket jag känner mig helt okej nöjd med. 

När jag kom hem efter träningen igår, tränade dessutom redan kl 18 så var hemma strax innan åtta. När jag tryckt middag så hade jag så mycket energi så jag satte mig och pluggade en timme! Det har typ aldrig hänt, jag brukar aldrig få något gjort på kvällen. Så det kändes bra :) 


Idag är jag ledig men ska snart cykla till Uni för att gå på en frivillig föreläsning om två tjejer som gjort annorlunda karriärer efter de gått ut kostvetar/dietistprogrammet, det tycker jag låter intressant :) jag tänkte ta med datorn och boken så jag stannar och pluggar en stund efteråt. Lika bra :) 
För jag har redan tränat, någon sovmorgon som jag planerat blev det inte. Jag kände mig trött när jag kom idag och det gick så dåligt på rycken. Jag fick inte till det... 
Så jag tekniktränade ryck i typ en timme, några på slutet var väl okej. Men jag övade och det går säkert bättre nästa gång :) 
Jag avslutade med EMOM 15 min
Minut 1: 3 thrusters 30 kg
Minut 2: 6 T2B
Minut 3: 9 burpees over bar

Så totalt fem varv och det låter kanske inte så jobbigt men det blev det efter en stund. Jag hade egentligen tänkt ha rodd istället för burpees men ändrade om på plats. Jag körde allt fort så jag fick mycket vila, men när man kör det snabbaste man kan så blir det automatiskt jobbigare och flåsigare också :) 

Inga kommentarer: