måndag 30 januari 2012

OM BELLAS KROPP

Blondinbella har lagt upp en bild på sig själv i bikini, över 600 kommentarer... jag har inte orkat läsa igenom alla, men ett par iaf. jag blir alldeles för irriterad för att sitta tyst. Det är ingen hälsosam kropp ni ser, jag blir vansinnig på alla tjejer som tycker detta. Som blir glada, inspirerade och annat trams för att hon lagt upp den. Tjejer som blir mer säkra på sig själva för att hon visar en normal och hälsosam kropp...

Nej, det är ingen hälsosam kropp. Jag har kämpat med min kropp i nästan ett år och jag är fortfarande inte klar. Men jag mår så dåligt när jag ser bilderna på henne, att hon låtit sig förfalla så och sen skriver att hon trivs så bra i sin kropp. Åh nu blev jag så trött, så jag går och lägger mig! Jag tycker annars att Bella är en bra förebild, en ung driven tjej - men här tycker jag inte att hon är bättre än Kissie eller Widerstedt.

14 kommentarer:

Sara sa...

Men varför måste Bella vara hälsosam? Måste hon vara någonting för någon annan över huvud taget?

Jag förstår om du vill leva ett hälsosamt liv, men det är ditt val. Vad Bella vill göra med sitt är hennes val.

Vi måste sluta jämföra och värdera vad man "ska" och "inte ska" vara. Därför är det inspirerande och befriande. Att bara få vara sig själv och inte sin kropp synad av andra.

Anonym sa...

Du är ju bara sjuk i huvudet.

Unknown sa...

Sag din kommentar i hennes blogg.. Vare sig hennes kropp ar halsosam eller inte (& you can't be the judge of that, eftersom ja antar att du inte ar med henne 24/7 och har koll pa vad hon ater o tranar), sa ar det ju Du som har det sjukaste kroppsidealet som sager att hon sag finast ut nar hon var med i Let's dance da hon har skrivit sa manga ganger att hon RASADE till en farligt lag vikt for hon stressade och tranade i programet varje dag?

Johanna sa...

Jag blir så irriterad när jag läser ditt inlägg. Vad är ditt problem? Bara för att ditt självförtroende är lågt så du måste passa in i dagens katastrofala kroppsideal måste ju inte hennes vara det. Hon ser ut som hon gör, och hon trivs, är nöjd. DET är vad som är viktigt. Hon -måste- inte vara smal, hon -måste- inte vara hälsosam, hon -måste- ingenting! Vad hon bör bry sig om är vad hon känner, och inte sjuka ideal eller självutnämnda experter dom dig t.ex. Jag är inte smal, men äter jättehälsosamt och tränar mycket. FÖR ATT JAG VILL! Ändå blir jag inte smal (=hälsosam, va?), trots hjälp av personlig tränare och dietist. De, samt min läkare påstår att jag är mycket hälsosam, jag dricker förfan itne ens alkohol, och ändå ser jag ut nästan som Bella?! Du borde knipa käft om hälsosam, för du har inte tillräcklig insyn i hennes liv för att vete om hon är "hälsosam":

Anonym sa...

Allt är inte svart eller vitt (även fast du och media målar upp det så). Smal är inte detsamma som hälsosam i alla lägen. En med lite högre BMI kan vara mycket friskare än en med lägre - allt är relativt! Men att endast måla upp ett Kissie-ideal är INGET sunt för unga tjejer. Däremot är en VARIATION sunt. Pinnsmal är osunt. Man kan vara ideal"snygg" och ändå ha fetlever. Jag hoppas du snart mår bättre.

Lena sa...

Men lilla flicka... det är du som har problem, att du provoceras av Bellas inlägg.
Bella är normalviktig. Normalviktig har en ganska stor intervall.
Du verkar rätt fixerad vid detta - hur kan annars reagera som du gör? Näe, börja du tycka om dig själv och din kropp mer och bli GLAD för andras skull som gör just det.
Bella är en jäkligt bra förebild och bra motvikt till alla Kissies och andra übersmala varelser där ute. Viktigast? Att du trivs med dig själv.
Jag tycker synd om dig.
Lena

Anonym sa...

Du e äcklig ful och hemskt jävla störd

Anonym sa...

Du borde jobba på din självkänsla istället för din kropp då det tycks vara den som behöver repareras och inte din figur.

Bella sa...

"Jag har kämpat med min kropp i nästan ett år och jag är fortfarande inte klar." skriver du, om allt du är ute efter är att vara hälsosam ska du väl inte behöva kämpa i ett år, du har helt enkelt levt ett hälsosamt liv i ett år, men vad du är ute efter är att gå ned i vikt och inte att leva hälsosamt, och det är en helt annan grej! Du får ta och lära dig skillnaden!
Och du kan väl inte mena på allvar att Kissie är en bättre förebild för alla unga tjejer där ute, hennes blogg kan ju likagärna heta förintelsen.se, dels för att det ser ut som att hon äter lika mycket som en krigsfånge och dels för att hon är nazist!
Tänk innan du pratar kär du!

Anonym sa...

Men vad vet du om hon är hälsosam eller inte?!?! Hälsosam och smal är inte synonymer som du försöker påstå. Att vara 170 cm lång och väga runt 70 kg är inte att vara överviktig- det kommer ingen läkare någonsin påstå. (BMI landar inom ett helt normalt spann) Tycker det är extremt fascinernade att du genom att titta på några bilder kan bestämma om hon är hälsosam eller ej.

Kajsa sa...

Tycker ovanstående kommentarer säger allt. Hoppas du läser dem och förstår skillnaden. Ditt tankesätt är ohälsosamt.

elin sa...

Tror det är du som mår dåligt att du inte kan må lika bra som Bella hur du än ser ut. Jobba med din självkänsla lilla du och tills dess: håll fucking käft om andras kroppar. Är helt SINNESJUKT att kommentera hur andra ser ut öppet inför dem. Åk in på psykhemmet!

Amelie sa...

Hon har säkert ett normalt bmi och enda anledningen till att gå ner i vikt är av utseendemässiga skäl. Om hon inte skulle trivas med sin kropp vill säga. Så låt henne leva sitt liv så kan du leva ditt med din "superhälsosamma kropp" som du har kämpat så hårt för.

Anna sa...

Jag tycker som så många andra synd om dig. Att vara så ung och behöva kämpa i ett helt år och ändå inte vara nöjd kan inte vara lätt. Jag tycker du ser ut att vara precis lagom, men sen kan du ju träna för att få bättre kondis eller nåt. Det jag däremot tycker du ska sluta med om du nu är så mån om ditt utseende är alkohol. Den gör dig tjock och får ditt ansikte att se äldre ut (rynkor runt ögonen tex)

Sköt om dig och var nöjd för den du är INTE för vad du tror att andra tycker du ska vara. Ang. Bella tycker jag hon är en fantastiskt vacker tjej som strålar eftersom hon är nöjd med sig själv oavsett hur hon ser ut.