söndag 13 mars 2016

mamma på besök!

I fredags kom min mamma hit! SÅÅ MYSIGT! det har varit så himla skönt att ha henne här, slippa att ha all kontakt via telefon. jag är väl ganska mammig, jag ringer henne varannan eller vart tredje dag, hehehe :) Vi åt middag och så cyklade vi till Boxen så hon fick se den och så kunde jag köra 16.3 - jag hade som vanligt inte några större förväntningar, den skalade versionen innehöll jumping chest to bar-pullups och det har jag aldrig försökt mig på men det klarade jag så jag körde:

AMRAP 7 min 
10 snatch 
3 bar muscle-up -> skalad: 5 jumping chest to bar-pullups 
Mitt resultat: 97 reps. det var kanske inget superbra resultat, men visst att jag hade ingen vikt på rycken (15kg) så är det inte min favvo-övning. Man fick sjukt tryck i underarmarna, men det är kul att bara testa sig. 
Vi cyklade bara hem och myste på fredagkvällen så vi var pigga och glada på lördag morgon. Vi vaknade utvilade och solen sken, så vi gick en morgonpromenad längs älven. Sen väntade typ en heldag på stan. Min mamma hade taggat för Dea Axelsson hur länge som helst! Det var nästan så hon fick köpstopp när hon gick ut därifrån ;) haha. Jag hittade såklart ingenting, men jag köpte ett par nya träningstights i torsdags. 

Halva lördagen visade Umeå sin bästa sida, det är vår nu sa jag. Mami höll inte med, för vi har ju massa snö här. Det har vi inte hemma, sa hon. Men det var plusgrader och sol så man får vara glad för det lilla :) 

Vi åt lunch på Lottas. jag har varit där tre gånger och ätit, det är god och prisvärd mat. Man får dessutom mycket mat vilket alltid är ett plus ;) Här är min heta chili med pommes. Den var lite väl rökig för min smak men helt okej. 

Efter flera timmar på stan var vi rätt trötta, jag har tydligen sämre tålamod än min pappa på att gå i affärer. Men jag skyller på att han är van ;) vi traskade hem och vilade oss och firade helgen med lite skumpa! Jag har inte druckit (mer än två Ginger Joe för några veckor sen) sen jag var hemma över jul och nyår, då Tove hade fest precis i början av januari, så det var gott med lite champagne.

Senare på kvällen hade jag bokat bord på Tapas Deli Bar. Jag älskar tapas och har varit intresserad av det här stället ända sen jag flyttade hit. Vi beställde in kökets val med tema Hav. Och det var SÅ gott. Det är så trevligt att få smårätter, att få äta lite av mycket för du blir garanterat mätt.

Idag gick vi in till stan och åt frukostbuffé på Stora hotellet (jag hade velat äta på Scandic Plaza för Scandic marknadsför sin allergivänliga frukost men det var fullt). Det var väldigt gott och jag fick ett gott glutenfritt bröd. Det fanns inte jättemycket men det viktigaste fanns med så jag var nöjd trots att äggröran inte får mer än 2/5 i betyg. Lyxigt att dricka apelsinjuice i vinglas ;) haha. Mätta och goa gick vi hemåt igen och värmde oss. Vi spelade ett parti alfapet innan det var dags att gå mot flygplatsen. Det är ca 3 km dit så mamma ville gå och det gick bra för min del, så nu har jag varit och vinkat av henne. Det känns lite tomt här hemma nu, men jag åker hem om drygt en månad så får snart se henne igen :) Det blir vila från träningen hela helgen,  det är nog bra för min kropp. 

Hoppas ni haft en trevlig helg! 

Inga kommentarer: