onsdag 19 december 2012

bokmalens tips!


Något som jag gillar och finner avkopplande är att läsa. Helst en bra bok och det blir ett par stycken om året. Just nu håller jag på med "Kampen om Järntronen" av George R. R Martin och jag har väl kommit halvvägs och det är helt otroligt att de lyckats göra tv-serien Game of Thrones så lik som boken är. Jag är ännu inte besviken, men jag har tre böcker till.

Det senaste året har det släppts en massa bra böcker och jag är ett stort fan av kriminalromaner. I den genre har man skaffat sig ett par favoritförfattare:
Jo Nesbo - norsk författare som skriver om Harry Hole , senaste boken: Gengångaren
Butler & Öhrlund - fantastiskt författarpar som har skrivit ett antal deckare - tre stycken om Silfverbielke! Rekommenderar starkt!
Roslund & Hellström - gav ut Två soldater i år, men gillar Flickan under gatan bäst!
Kepler - jag har aldrig varit med om några som skriver så obehagligt att man knappt inte vågar fortsätta att läsa, och det är på ett bra sätt. senaste: Sandmannen som jag inte har hunnit med än.
Hjorth & Rosenfeldt - det här författarparet hade jag helt missat, men mina föräldrar gillar kriminalromaner lika mycket som jag så fick de tipsat. har släppt Fjällgraven nyligen och den har jag inte heller läst.

Men jag läser inte bara kriminalromaner för man måste bryta av, det går inte bara att läsa om mord hela tiden. De jag kommer på som jag läst på senare tid är:
Kathryn Stockett - Niceville , finns en film baserad på den här boken som är minst lika bra: The Help.
Sofi Fahrman - de tre böckerna om Elsa , lättlästa och roliga!
Carolina Gynning - Flickan från havet , den här boken är också spännande men på ett helt annat sätt!
Malin Wollin - Malin från Skaftnäs , jag skrattade mig igenom HELA boken, om man inte får nog så är det bara att läsa hennes blogg!

Det var väl ungefär det hela om någon mot förmodan skulle vara intresserad av skönlitteratur. Och för att tillägga så älskar jag alla Harry Potter-böckerna av JK Rowling, vissa har jag läst upp mot fem gånger. Tanken är att jag ska läsa igenom dom snart igen men det kommer hela tiden så mycket nya böcker som man också vill läsa. Men ja, jag har ju hela livet på mig :) OCH jag tycker att alla borde läsa böcker!

Inga kommentarer: