Jag hittade receptet här men jag använde mig av nötbotten som jag hade på min passionsfruktstårta som jag minns var både god, enkel att göra och naturligt glutenfri. Jag använde mig av laktosfri grädde och gräddfil - vilket fungerade utmärkt. Bra smak på mousse och gräddfilen gjorde den lite syrlig vilket var trevligt. Jag har en längre tid följt Dorotea Malmegård (@dmalmegard på insta) och blivit väldigt imponerad och inspirerad av hennes tårtor hon gör, så jag hämtade inspiration därifrån och gjorde en något förenklad version. Jag gjorde egna maränger som inte riktigt blev som jag tänkt mig (jag spritsade ut dom för jag ville ha dom toppiga, men dom blev platta) men det blev bra ändå. Jag gjorde dom enbart för att dekorera men dom blev uppskattade, så det var kul :) Blåbären plockade jag själv ute i skogen, det finns massor nu men dom är små, så det tar tid att plocka (men jag hade sommarprat i P1 i lurarna så det gick rätt bra ändå). Hallonen är färska, köpta på jobbet, dom är riktigt goda nu. Tårtan blev uppskattad och jag är supernöjd, det tar lite tid att göra moussetårta då man får göra den i olika steg och allt ska hinna stelna men bara man är förberedd så är det en enkel tårta att göra.
Närbild uppifrån.
Här står jag med min lilla tårta, det blev bara en liten bit kvar.
Här ser man hur ojämn den är, men det är väl bara jag som stör mig på det. Trots ojämnheten så väger min dekoration upp för den blev jag så himla nöjd med trots det var en enkel sån :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar